De Zuidas is alive!
Linda Peeters
05 november 2010

Rockconcerten en sterrenrestaurants, sfeervolle winkels, broedplaatsen, sportcentra en ruimte voor kunst. Als het aan Klaas de Boer, directeur Zuidas ligt, groeit het gebied binnen nu en vijf jaar uit tot het levendige eigentijdse hart van Amsterdam. “De komende jaren worden hier 1000 woningen opgeleverd. Door de bewoners gaat het grootstedelijk centrum ook na zevenen en in het weekend bruisen.” Op 6 november is er een open dag. Voor iedereen die geïnteresseerd is.

De eerste woningen in het Gershwinkwartier zijn gereed. De Boer: “En ook de eerste ondernemers beginnen zich er te vestigen. De Zuidas is niet langer voorbehouden aan het internationale zakenleven maar verandert in een woon-, werk- en leefwijk met allure. Er komt een hotel op het Gershwinplein, sterrenrestaurant Bolenius opent dit najaar zijn deuren en we hebben plannen voor een club. Onlangs is aan de Boelelaan onder de naam BL46 bovendien een creatieve broedplaats met sportcentrum en dansschool geopend.”

Actieplan

De Zuidas werkt hard aan het plan 15 by 15, een actieplan met vijftien speerpunten die binnen vijf jaar gerealiseerd moeten zijn. Zo wordt station Amsterdam Zuid aantrekkelijker met winkels als een Hema en Starbucks, gaat de A10 ondergronds en groeit het Mahlerplein uit tot evenementenplein.

Neem zelf een kijkje!

Op zaterdag 6 november openen woningen en ondernemingen op de Zuidas hun deuren. De bouw van appartementengebouw Miles Building bereikt het hoogste punt en er zijn rondleidingen door bedrijfspanden en langs horeca en winkels. Nieuwsgierig? Geef je op voor deze dag via www.zuidasalive.nl

Meer over 15 by 15 is te vinden op www.zuidas.nl