Pension maaszicht

In het boek 'Rotterdam Kookt Over' portretteert Citiwriters zwerfjongeren terwijl zij onder het genot van een overheerlijk diner in gesprek zijn met hun Rotterdamse idolen als Marlies Dekkers, Mario Been, Wilfried de Jong en Jörgen Raymann. De lezer is niet alleen getuige van openhartige en inspirerende verhalen, maar kan ook de originele recepten uitproberen.

www.rotterdamkooktover.nl

Weer op de rails

Straat- en zwerfjongeren hebben net als hun leeftijdgenoten dromen en ambities. Pension Maaszicht geeft deze jongeren een dak boven hun hoofd en zorgt ervoor dat zij hun leven weer op de rails krijgen. Zodat zij opnieuw naar hun eigen ambities kunnen kijken. 

Kookboek voor een goed doel

Het kookboek 'Rotterdam Kookt Over' is uitgebracht ter ere van het vijftienjarig bestaan van Pension Maaszicht en het tienjarig bestaan van Restaurant Millers. Veel jongeren die in Pension Maaszicht wonen, werken tijdelijk in de keuken of de bediening van Restaurant Millers. Kern van het boek vormen de verhalen van de jongeren, de ontmoetingen met hun Rotterdamse idolen en de overheerlijke recepten. Rotterdammers als Marlies Dekkers, Suzanna Lubrano, Wilfried de Jong, Hugo Borst, Aad Meijboom, Jorgen Raymann, José Kouwenhoven en Luuk Bode werkten belangeloos mee aan het boek. 

Opvolger van Keien en Bouwstenen

Vijf jaar geleden publiceerde Pension Maaszicht met behulp van Citiwriters het boek Keien en Bouwstenen, een boek over ontmoetingen tussen zwerfjongeren en Bekende Nederlanders. Toen verleenden Patty Brard, Herman den Blijker, Najib Amhali, Frédérique Spigt, Dirk Kuijt en Humberto Tan hun medewerking. Het boek zette de zwerfjongeren in de spotlights en zorgde voor media-aandacht en aandacht van de politiek.

Creatief team

'Rotterdam Kookt Over' is de opvolger van Keien en Bouwstenen. De verhalen zijn opgetekend door verschillende journalisten. Citiwriters maakte een aantal reportages en verzorgde de eindredactie van het boek. Studio Berry Slok tekende voor de vormgeving en fotografen Ruud Koppenol en Lieke Fortuin zijn verantwoordelijk voor het beeld bij de verhalen.

Opbrengsten gaan naar Maaszicht

De opbrengsten van het boek gaan naar Pension Maaszicht. Rotterdam Kookt Over! is te koop in een aantal Rotterdamse boekhandels of online te bestellen.

Rotterdam Kookt Over: ISBN 9789081491716

www.rotterdamkooktover.nl