Urban technology

Citiwriters schrijft over duurzame stedelijke ontwikkeling, technologie en infrastructuur.

Voorbeelden van werk:

The future is wet, the future is water

Voor het tijdschrift Qualitime, the southwing magazine interviewden we Lenie Dwarshuis, gedeputeerde bij de Provincie Zuid-Holland over watermanagement. 

In Zuid-Holland weten we hoe het is om te leven met water. Nergens in Nederland is zoveel water als hier. Meestal koesteren we het water, soms haten we het grondig. Maar water hoort bij Zuid-Hollanders zoals de liefde bij de Fransen. Gedeputeerde Lenie Dwarshuis vertelt over de aantrekkingskracht en het gevaar van water en gaat in op de economische en recreatieve waarde van het blauwe goud. "In de toekomst krijgt de Zuidvleugel drijvende tuinbouwkassen, luxe waterwoningen en een groene relaxzone in zee."

De duurzaamheidsambities van Nuon

Angst is een slechte raadgever bij innovaties. Je hebt partners nodig die in en vernieuwende aanpak geloven en hun nek durven uit te steken. Nuon werkt samen met gemeenten, projectbureaus en universiteiten aan duurzame energievoorzieningen. In Leiden adviseerde Nuon de gemeente over een energiebesparend lichtplan in de binnenstad. En sinds 2006 draait in de Nieuwe Meer de Nuon Koudecentrale die het prestigieuze kantoorgebied van de Amsterdamse Zuidas duurzaam koelt.

Citiwriters schreef voor het duurzaamheidsjaarverslag van Nuon een serie reportages en artikelen over deze ontwikkelingen.

Creatieve sector jaagt economie aan

De industrie is dood, leve de industrie. De laatste jaren staat de Nederlandse industrie weer op de politieke agenda. Naast de sectoren agrofood, water en high tech is de creatieve industrie van groot belang voor ons land. De creatieve sector - uitgeverijen, media, mode en design - brengt andere economische sectoren in beweging. Volgens het ministerie van Economische Zaken zijn creatieve geesten aanjagers van innovatie. Deze vernieuwers kunnen ook in andere industriesectoren van dienst zijn.

Citiwriters schreef in opdracht van het ministerie van EZ een serie artikelen over de Industriepoort, offshoring, nieuw ondernemerschap en flexibilisering van de arbeid (in de zin van slimmer en beter werken).

Geïnteresseerd in de artikelen? Vraag ons portfolio aan.